Obligaties kopen, jij staat aan het roer!

Obligaties kopen

Hoe draag jij bij aan een betere wereld? Begint dat bij jezelf of bij een ander? Je hoeft geen bedrijf te beginnen om de wereld te verbeteren. Je kunt ook in bedrijven investeren. Dat doe je door obligaties af te nemen van de onderneming die jouw idealen nastreeft. Wat obligaties zijn en wat dit voor jou betekent? Dat leggen we je graag uit.

De droom en ambitie

Bedrijven worden opgericht vanuit de droom of gedachte om een mensenleven makkelijker te maken. Bedrijven willen hun klanten ontzorgen. Door steeds de innovatie op te zoeken en altijd vooruit te kijken gaat hun dienstverlening met de tijd mee en blijven klanten geboeid in hun purpose. Maar deze innovaties vragen natuurlijk van het bedrijf om een investering. Om dat financieel klaar te spelen, geven bedrijven obligaties uit!

Geld verdienen door het uit te lenen

Een obligatie is eigenlijk een lening die je geeft aan een bedrijf dat financiering nodig heeft. Dat doe je natuurlijk niet als je niet in de doelen van het bedrijf gelooft. Je verbindt je dus in feite met de organisatie en staat achter hetgeen wat ze doen. Door een obligatie van hen te kopen, leen je hen dus geld. Wat zit daar voor jou in? Denk aan een soepele aflossing, een mooie rente van soms wel bijna tien procent op jaarbasis en vele partnerships. Hoe meer geld je aan een bedrijf leent, hoe meer je daarmee verdient.

Zijn er risico’s?

Daar waar ondernemingen groeiplannen maken, zijn er ook risico’s. Soms komen deze plannen niet van de grond ondanks de gegeven financiering en alle expertise aan boord. Een obligatie in het algemeen wordt gezien als een stabiele beleggingsvorm omdat de waarde minder wordt beïnvloed dan bij bijvoorbeeld aandelen waar de koers een groot aandeel speelt. Als er veel interesse is om een aandeel te kopen, stijgt de prijs. Bij obligaties hebben bedrijven een bepaald bedrag nodig en of dat nou met tien investeerders of met tweeduizend gebeurt, dat maakt voor de prijs per obligatie en de rente niet uit. Wel kun je je investering kwijt zijn, als de doorgroeiplannen mislukken en het bedrijf niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Lees daarom altijd goed de voorwaarden en kijk of het bedrijf jouw inziens kans heeft van slagen.

Vanaf welk bedrag instappen?

Obligaties zijn niet persé bedoeld voor vermogende mensen. Ook als je bijvoorbeeld wat spaargeld hebt en je dit spaargeld wilt laten bewegen, dan kun je in obligaties investeren. Op de bank doet het namelijk helaas niet zoveel meer. Het ligt natuurlijk heel erg aan het bedrijf waarvan je obligaties koopt, maar laten we zo zeggen dat je al obligaties kunt kopen vanaf € 250,- per stuk. Stel dat je dus denkt dat je van het bedrijf in de toekomst grote dingen kunt verwachten, dan kun je meer obligaties kopen. Kijk je het liever nog even aan, dan koop je er één of twee. De regel is wel, hoe meer je leent, hoe hoger de rente.

De vijver is echter dieper dan de rimpels van het water. Wil je je echt verdiepen in obligaties? Wij posten regelmatig blogs om je op de hoogte te houden van alles wat er in deze wereld gebeurt en trending is. Zo blijft je kennis constant up-to-date zodat je weet hoe jij het beste rendement kunt behalen op jouw vermogen!

Wil je beginnen met obligaties kopen? Kijk dan eens op een van de projecten die wij zo nu en dan aan het licht brengen!

Login

Nieuwsbrief

Meld je aan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van komende projecten.