Staren naar de koersen: aandelen kopen als professional

Aandelen kopen

Wat voor idee komt er in jou naar boven als iemand tegen je begint over aandelen kopen? Waar de één er direct voor terugdeinst, is bij de ander de interesse juist gewekt. Zo’n iemand ben jij dus anders was je hier niet. Veel mensen zijn ontzettend vermogend geworden van slim handelen in aandelen. Maar ook wordt er met regelmaat geld verloren. Als je het spel goed speelt, de regels door en door snapt en op de juiste momenten wel of geen risico neemt, is de beurs jouw grote vriend.

Hoe werken aandelen?

Bedrijven bouwen hun bestaansrecht op door hun waarde te verdelen onder potentiële kopers. Als jij een aandeel koopt, koop je eigenlijk een aanmerkelijk belang van een bedrijf. Je wordt eigenlijk mede-eigenaar samen met honderden anderen. Grote bedrijven zijn afhankelijk van aandeelhouders. Daar geven zij in ruil dividend voor, een periodiek bedrag als gedeelte van de winst. Daarom hoor je wel eens dat een groot bedrijf er met zijn aandeelhouders niet uitkomt, want die hebben aardig wat te zeggen over de koers van het bedrijf. Gaat die namelijk door een verkeerde beslissing naar beneden, dan draaien de aandeelhouders ervoor op omdat hun aandelen minder waard worden.

Vergroot eerst je kennis

Beleggersplatformen worden steeds populairder. Daarmee stijgt helaas wel het aantal gebruikers dat de weg nog niet helemaal kent. Deze groep maakt regelmatig fouten waar anderen van profiteren. Laat je dus eerst goed informeren zodat je direct met een flinke bagage de beursvloer betreedt. Hoe je dat doet? Kijk online veel video’s of ga eens naar een seminar. Je kunt ook een goed boek kopen over aandelen en die eens rustig doorlezen. Ook kan je proberen te babbelen met een ervaringsdeskundige die al heel wat kilometers heeft gewandeld in het landschap van de beurs.

Beleggingsplatformen

Via vele beleggingsplatformen en zogeheten brokers kun je aandelen kopen. Een broker is een tussenpersoon tussen jou en de beurs. Ga dus altijd voor een betrouwbare en gerenommeerde broker die al heel wat mensen de hoogte in heeft geholpen. Op beleggingsplatformen kun je je goed oriënteren welke aandelen er zoal te koop zijn en waar een mooi rendement op te behalen valt.

Hoe kies je een aandeel

Niets is zo moeilijk met aandelen kopen dan weten welk aandeel een mooi rendement gaat opleveren. Houdt hierbij dus het nieuws nauwlettend in de gaten. Want wat er gebeurt in de wereld, werkt door in de beurs. Een crisis? De koersen kelderen. Een economische voorspoed waarbij er veel internationale verdragen worden getekend? Een mooie groei staat er te wachten voor de bedrijven die daarin hun belangen hebben liggen.

Voordat je een aandeel kiest, kijk dan eerst even hoe het aandeel het de afgelopen jaren heeft gedaan. Wat was de hoogste notering oftewel de all-time-high? En wat was de laagste? Probeer eens met kleine bedragen wat aandelen uit en kijk wat er gebeurt. Zo loop je met minder kennis ook minder risico.

Aandelen kopen wat voor jou? Kijk dan eens op de Beurswijzer of abonneer je op een financieel vakblad. Zorg ervoor dat als jij jouw vermogen investeert, niemand jou meer wat hoeft uit te leggen. Jouw rendement is onderweg. Op zoek naar wat projecten om in te investeren? Neem eens een kijkje bij wat obligatieprojecten die we hebben gevonden.

Login

Nieuwsbrief

Meld je aan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van komende projecten.